Tu nájdete všetky sladké informácie o vašej torte!

Veľkosti torty

Niekedy môže byť celkom zložité predstaviť si, akú veľkú tortu budete potrebovať. Aby som vám to uľahčila, pripravila som tento orientačný nákres s priemerom jednotlivých poschodí a počtom porcií. Jedna porcia má spravidla 150g.

Torta je štandardne zložená zo štyroch plátov korpusov a troch vrstiev ľahkého krému s čerstvým ovocím v každej vrstve. Výška jedného poschodia je približne 10-12cm, preto pre väčší počer porcií vystačí aj menší priemer torty.

Veľkosti a počet poschodí vám rada naplánujem presne podľa počtu porcií koľko potrebujete.

Pri jednoposchodovej torte je najmenšia možná veľkosť s priemerom 18cm, tj pre cca 12porcií.


 

Na vašu žiadosť vám rada napečiem torty aj nižšie (3x korpus, 2x krém s ovocím),
alebo aj moderné vysoké, tzv. “double barrel”, kde navonok jedno veľké poschodie vo vnútri ukrýva dve nízke 🙂 Táto možnosť má benefity jednoduchšieho krájania (nízke torty sa krájajú ľahšie), a zároveň aj moderného vysokého vzhľadu.

Aktuálne príchute

Nižšie je zoznam kombinácií príchutí zoradených podľa obľúbenosti.
Nebojte sa však vypýtať si tortu presne podľa vašich chuťových preferencií! Môžete si sami vyskladať korpus + krém + ovocie.

Pri poschodových tortách môže byť každé poschodie inej príchute.

1/ Vanilkovo-tvarohová s malinami / alebo s mix ovocím*
(Vanilkový korpus s pravou vanilkou, jahodový džem, vanilkovo-tvarohový krém, maliny / alebo aj jahody, čučoriedky, černice*)
Alergény: 1,3,7

2/ Čokoládovo-mascarpone torta s malinami
(Čokoládový korpus s kúskami čokolády, malinový džem, mascarpone krém, maliny)
Alergény: 1,3,7

3/ Orechovo-čokoládová torta s jahodami
(Orechový korpus, jahodový džem, čokoládový mascarpone krém, jahody)
Alergény: 1,3,7,8

4/ Citrónovo-maková torta s čučoriedkami
(Citrónovo-makový korpus, čučoriedkový džem, cream cheese krém, čučoriedky)
Alergény: 1,3,7

5/ Stracciatella torta s banánmi
(Čokoládový korpus, jahodový džem, banánovo-stracciatella krém, banány)
Alergény: 1,3,7

6/ Tiramisu torta
(Vanilkový korpus, kávový rozvar s rumom, mascarpone krém)
Alergény: 1,3,7


*ovocie podľa sezónnej dostupnosti


Zloženie
Zoznam alergénov

Možnosti zdobenia

NAHÁ torta

NAHÁ torta – vidieť jednotlivé vrstvy korpusu a krému. Torta je rovná ale vyčnievajúci krém nie je zahladený. Dozdobená ovocím alebo jedlými kvetmi sa hodí najmä na stodolové svadby či oslavy v prírode.

POLONAHÁ torta

POLONAHÁ TORTA – miestami presvitá korpus, ale celá torta je pekne rovná a zahľadená bielkovo-maslovým krémom. Pôsobí upravene a spolu s vhodným zdobením sa dá ladiť ako k prírodnému štýlu, tak aj k elegantnému či romantickému.

KRÉMOVÁ torta

KRÉMOVÁ TORTA – torta potretá krémom má najširšie spektrum možností zdobenia. Bielkovo-maslový krém, ktorý používam je možné ľubovoľne farbiť, krásne drží tvar aj pri takých kreáciách ako sú ruffles (vlnovky) alebo krémové kvety. Naozaj dokonalo sa s ním dá spraviť farebné ombré alebo rôzne tipy “capkania”. Po vychladení drží tvar a nerozteká sa. Romantickú klasiku poteší spojenie s jedlou krajkou, moderný nádych dodá napríklad jedlé zlato… Možnosti sú naozaj neobmedzené!

TMAVÁ ČOKOLÁDA

Torta potretá TMAVOU ČOKOLÁDOVOU GANACHE nielenže úžasne chutí, ale aj krásne vyzerá! Najlepšie na nej vyniknú žiarivo farebné kvety, macaronky alebo ovocie. Pôsobí naozaj slávnostne.

BIELA ČOKOLÁDA

Torta potretá BIELOU ČOKOLÁDOU je špecialitka pre naozaj náročných maškrtníkov. Tiež sa dá ladiť k akejkoľvek príležitosti, len treba počítať s tým, že nie je snehobiela, ale skôr bledožltá. Dá sa však prifarbiť (nie prírodne). A ako jediná umožňuje techniku zdobenia maľovaním priamo na tortu!

Ako objednať?

Ak ste sa rozhodli pre tortu od Pink Cakery, kliknite prosím nižšie na tlačidlo Mám záujem o tortu. Otvorí sa vám jednoduchý formulár, ktorý sa nebojte čo najpodrobnejšie vyplniť. Čím viac informácií budem mať, tým lepšie dokážem naplniť vašu predstavu o torte.

Na základe vyplneného formulára vás budem kontaktovať. Vypracujem nezáväznú cenovú ponuku, potvrdím dostupnosť termínu a doladíme spolu finálny vzhľad a všetky detaily torty. V prípade, že si s niečím nebudete istí (príchuť, veľkosť), rada vám poradím.

Keď všetko dohodneme, zašlem vám finálnu objednávku. Pre jej potvrdenie je potrebné uhradiť zálohu – 40% z ceny objednávky. Od toho okamihu sa objednávka stáva záväzná pre obe strany.

Mám záujem o tortu!
Menu